28/05/23
×
Στολίδι είσαι μόνη σου!

Hμιμόνιμο μανικιούρ: Μύθοι και αλήθειες!

“Το ημιμόνιμο καταστρέφει τα νύχια”! “Τα νύχια δεν αναπνέουν! “

Τα έχεις ακούσει και εσύ αυτά έτσι;

Σε μια εποχή που όλες οι γυναίκες ακολουθούν την μόδα του ημιμόνιμου, θεωρήσαμε σωστό, να ρωτήσουμε έναν ειδικό και να μάθουμε ποιοί είναι τελικά οι μύθοι και ποιές οι αλήθειες γύρω από το ημιμόνιμο μανικιούρ!

Από την Αισθητικό Μαριάννα Βορνίτη!  

Όλες το αγαπήσαμε, όλες το κάναμε έστω και μια φορά. Πόσο καταστρέφει το νύχι; Πρέπει να κάνουμε διαλείμματα για να αναπνέει το νύχι μας; Πόσο συχνή μπορεί να είναι η εφαρμογή του; Αυτές είναι κάποιες από τις συνήθεις ερωτήσεις. Πάμε να μάθουμε την αλήθεια γύρω από το περιβόητο ημιμόνιμο μανικιούρ.

ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ

Το νύχι μας δεν είναι ζωντανός οργανισμός. Είναι έκκριμα και συνεπώς δεν έχει ανάγκη να ‘αναπνεύσει’, ούτε να ΄ξεκουραστεί’. Χρειάζεται οξυγόνο για να αναπτυχθεί. Οξυγόνο που προέρχεται από το αίμα που κυκλοφορεί στο υπονύχιο, την περιοχή δηλαδή κάτω από την πλάκα του νυχιού.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ

Δεν ευθύνεται το ημιμόνιμο βερνίκι καθεαυτό για την καταστροφή της ονυχιαίας πλάκας. Μετά την αφαίρεση όντως τα νύχια είναι πιο μαλακά. Αυτό οφείλεται στο ότι όταν το τοποθετούμε στα νύχια μας η ποσότητα της λιπαρότητας που εκκρίνει το σώμα μας σταδιακά μειώνεται και τα νύχια γίνονται λιγότερο ελαστικά και εύθραυστα. Μετά από 12 ώρες ωστόσο το νύχι επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα σκληρότητας.

Αυτά που έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία είναι η ποιότητα υλικών που χρησιμοποιεί η τεχνίτρια, η εμπειρία και η τεχνογνωσία της και κατά την εφαρμογή, αλλά και κατά την αφαίρεση. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνεται το ημιμόνιμο βερνίκι κάθε 15 ημέρες ώστε να παραμένει σε σωστά επίπεδα υγρασίας.

Τα τελευταία θέματα