22/10/19
×
Μαγειρική

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, περνά από το στομάχι!

Το αγαπημένο μας πιάτο, για του Αγίου Βαλεντίνου είναι αυτό!

Το μαγείρεψα την προηγούμενη εβδομάδα και όλοι στο σπίτι ξετρελάθηκαν!

Την συνταγή την πήρα από το cooKlos.gr!

Πάμε να φτιάξουμε φιλετάκια κοτόπουλο με μπέικον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος!

Υλικά συνταγής:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ.  ζωμός κοτόπουλο
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Ποσότητα: 4 – 6 άτομα – Στο τηγάνι, λιγότερο από μια ώρα

Διαδικασία συνταγής:

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι μπουκιές του κοτόπουλου.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ρουφήξει το φαγητό λίγα απο τα υγρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.
  3. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή ρύζι σπυρωτό.