21/03/23
×
Μαγειρική

Mπήκε στη κουζίνα και μας έφτιαξε λαβράκι σωτέ με πουρέ αρακά!

Πήγαμε στο σπίτι του σεφ Νίκου Αγερώτη! Τυχερή η γυναίκα του….

Ο Νίκος έχει δουλέψει σε πολύ μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας μας και σε μερικές από τις πιο καλές κουζίνες!!!

Σήμερα μαγείρεψε για όλες εμάς τις Voliotises και μας έφτιαξε “λαβράκι σωτέ με πουρέ αρακά”!

Έτοιμες κορίτσια για την συνταγή;

Υλικά:

1 λαυράκι φιλεταρισμενο, 200 γρ αρακάς, 1 κουτ.γλυκου βούτυρο, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 καρότο ψιλοκομμένο Άνηθος, 3 κουτ.σουπας κρέμα γάλακτος, Ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι, Φρέσκο θυμάρι, 1 κυβος λαχανικών.

Για τον πουρέ: 

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον αρακά το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθετουμε νερό και τον ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Οταν είναι έτοιμο,το σουρώνουμε και το χτυπάμε με το ραβδομπλεντερ προσθέτοντας το βούτυρο,την κρέμα, αλάτι και πιπέρι.Στο τέλος βάζουμε τον άνηθο που έχουμε ψιλοκοψει.

Για το λαβράκι:

Φιλετάρουμε το λαυράκι και αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα. Χαρασουμε με το μαχαίρι το δέρμα ελαφρώς για να μη μας μαζέψει στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα φιλέτα μας με το δέρμα προς τα κάτω.Τα αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να σκληρύνει το δέρμα και μετά το γυρίζουμε από την άλλη. Λίγο πριν τελειώσει προσθέτουμε λίγο βούτυρο,2 κλωναράκια θυμάρι και αλατοπίπερο.